Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sok z jabłek i winogron"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Owoce umyj. Jabłka obierz, usuń gniazda. Winogrona oszypułkuj, podlej w garnku odrobiną wody i gotuj.
Gdy puszczą sok, zlej go do naczynia, dalej gotuj, ponownie zlej.
Jabłka pokrój, odwiruj w sokowirówce. Sok dodaj do winogronowego. Dopraw miodem.
Grzej na małym ogniu. Gorący wlej przez sito do butelek. Mocno zakręć.Źródło: Świat kobiety