Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet ananasowy"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
porcje, : ok. 25 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 10 zł
Ananasy odkrój od góry i z obu wydrąż miąższ.
Lód skrusz w blenderze i zmiksuj razem z wydrążonym ananasem.
Miksując, dodaj stopniowo cukier puder oraz sok z limonki.
Tak przygotowaną masę przełóż do pojemnika, a następnie wstaw do zamrażarki na kilka godzin (2-4). Miksuj zamrażaną masę co 30 minut (dzięki temu nie zrobią się grudki lodowe).
Gotowy deser podaj w wydrążonych ananasach, dowolnie dekorując (np. małymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty).Źródło: Świat kobiety