Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet ananasowy"
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Składniki
porcje, : ok. 25 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 10 zł
Ananasy odkrój od góry i z obu wydrąż miąższ.
Lód skrusz w blenderze i zmiksuj razem z wydrążonym ananasem.
Miksując, dodaj stopniowo cukier puder oraz sok z limonki.
Tak przygotowaną masę przełóż do pojemnika, a następnie wstaw do zamrażarki na kilka godzin (2-4). Miksuj zamrażaną masę co 30 minut (dzięki temu nie zrobią się grudki lodowe).
Gotowy deser podaj w wydrążonych ananasach, dowolnie dekorując (np. małymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty).Źródło: Świat kobiety