Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i przepyszny sorbet to wspaniały, orzeźwiający deser na upalne dni. Smacznego :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 446
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 446
Składniki
Cytryny i limonki polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha. Cieniutko obierz (biała wewnętrzna warstwa jest gorzka w smaku). Skórki posiekaj, a z miąższu owoców wyciśnij sok, odrzucając pestki i resztki miąższu.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru. Wsyp posiekane skórki cytrusów. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i mieszając gotuj jeszcze około 5 minut. Przygotowany syrop wystudź.
Białko ubij na sztywną pianę. Sok cytrynowo-limonkowy wlej do syropu. Dodaj likier.