Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i przepyszny sorbet to wspaniały, orzeźwiający deser na upalne dni. Smacznego :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5128
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5128
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Składniki
Cytryny i limonki polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha. Cieniutko obierz (biała wewnętrzna warstwa jest gorzka w smaku). Skórki posiekaj, a z miąższu owoców wyciśnij sok, odrzucając pestki i resztki miąższu.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru. Wsyp posiekane skórki cytrusów. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i mieszając gotuj jeszcze około 5 minut. Przygotowany syrop wystudź.
Białko ubij na sztywną pianę. Sok cytrynowo-limonkowy wlej do syropu. Dodaj likier.