Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i przepyszny sorbet to wspaniały, orzeźwiający deser na upalne dni. Smacznego :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 796
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425168
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10733
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 796
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425168
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10733
Składniki
Cytryny i limonki polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha. Cieniutko obierz (biała wewnętrzna warstwa jest gorzka w smaku). Skórki posiekaj, a z miąższu owoców wyciśnij sok, odrzucając pestki i resztki miąższu.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru. Wsyp posiekane skórki cytrusów. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i mieszając gotuj jeszcze około 5 minut. Przygotowany syrop wystudź.
Białko ubij na sztywną pianę. Sok cytrynowo-limonkowy wlej do syropu. Dodaj likier.