Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i przepyszny sorbet to wspaniały, orzeźwiający deser na upalne dni. Smacznego :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 415
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8276
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 415
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8276
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Cytryny i limonki polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha. Cieniutko obierz (biała wewnętrzna warstwa jest gorzka w smaku). Skórki posiekaj, a z miąższu owoców wyciśnij sok, odrzucając pestki i resztki miąższu.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru. Wsyp posiekane skórki cytrusów. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i mieszając gotuj jeszcze około 5 minut. Przygotowany syrop wystudź.
Białko ubij na sztywną pianę. Sok cytrynowo-limonkowy wlej do syropu. Dodaj likier.