Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sorbet z cytryną"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 647
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 146
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 647
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 146
Składniki
Do wysokiego naczynia włóż gruszki, wlej kompot oraz sok z cytryny. Wsyp cukier oraz cynamon. Zmiksuj na gładkie purée.
Przełóż do płaskiego pojemnika i wstaw do zamrażarki na dwie godziny. Co pół godziny zamieszaj marznącą masę.
Sorbet podaj w pucharkach udekorowany plasterkami cytryny i miętą.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
<strong>Porcje 2. 10 min. Cena 0,30 zł. Kalorie 180.</strong>Źródło: Bella Relaks