Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SROKA Z JABŁKIEM. NIEOGRANICZONA SROKA JABŁKOWO-ORZECHOWA
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Jajka wymieszać z cukrem, dodać śmietanę, olej roślinny, proszek do pieczenia, wanilinę, mąkę i zagnieść ciasto. Jabłka pokrój w kostkę. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia, na wierzch jabłkami, przykryć paskami ciasta i udekorować orzechami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.