Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki 5 jajek masło 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru kieliszek spirytusu Póltorej łyżeczki proszku do pieczenia
Mikser i misa do ucierania. Szklanka do odmierzenia
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38567
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38567
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy masło. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy spirytus cały czas ucierając na wolnych obrotach. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Wkładamy do specjalnej foremki i wstawiamy do garnka z zimną wodą. Wysoki garnek zalać wodą do przykrycia foremki. Obciążyć foremkę żeby się nie przewróciła tam. Gotować 1 godzinę i 10 minut na wolnym ogniu