Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki 5 jajek masło 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru kieliszek spirytusu Póltorej łyżeczki proszku do pieczenia
Mikser i misa do ucierania. Szklanka do odmierzenia
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy masło. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy spirytus cały czas ucierając na wolnych obrotach. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Wkładamy do specjalnej foremki i wstawiamy do garnka z zimną wodą. Wysoki garnek zalać wodą do przykrycia foremki. Obciążyć foremkę żeby się nie przewróciła tam. Gotować 1 godzinę i 10 minut na wolnym ogniu