Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki 5 jajek masło 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru kieliszek spirytusu Póltorej łyżeczki proszku do pieczenia
Mikser i misa do ucierania. Szklanka do odmierzenia
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 561
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1365
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 303
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 561
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1365
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 303
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy masło. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy spirytus cały czas ucierając na wolnych obrotach. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Wkładamy do specjalnej foremki i wstawiamy do garnka z zimną wodą. Wysoki garnek zalać wodą do przykrycia foremki. Obciążyć foremkę żeby się nie przewróciła tam. Gotować 1 godzinę i 10 minut na wolnym ogniu