Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki 5 jajek masło 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru kieliszek spirytusu Póltorej łyżeczki proszku do pieczenia
Mikser i misa do ucierania. Szklanka do odmierzenia
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 441
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 441
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 122
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy masło. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy spirytus cały czas ucierając na wolnych obrotach. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Wkładamy do specjalnej foremki i wstawiamy do garnka z zimną wodą. Wysoki garnek zalać wodą do przykrycia foremki. Obciążyć foremkę żeby się nie przewróciła tam. Gotować 1 godzinę i 10 minut na wolnym ogniu