Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozdobiona delicjami ....... ale nie koniecznie.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 541
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 873
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 541
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 873
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem i układamy warstwę herbatników. Masło, serki i cukier wkładamy do rondelka i zagotujemy stale mieszając na średnim gazie aby się nie przypaliły.
W miseczce rozpuszczamy dwa budynie w mleku zwykłym i dodajemy żółtka. Następnie wlewamy do gotującej masy serowo - cukrowo - serkowej, energicznie mieszając aż powstanie gęsty budyń ( bez grudek )
Połowę gorącej masy wylewamy na herbatniki, przykrywamy warstwą ciastek i wykładamy resztę masy i na nią układamy ciastka.
Dekorujemy polewą czekoladową ( patrz moje inne przepisy ) lub gotujemy galaretkę - na pół litra wody - 3 galaretki. Można ułożyć także delicje ale nie koniecznie. Galaretkę wylewamy na ciasto lekko stężałą. Ja niestety wlałam za szybko i trochę mi ciasto nasiąkło. Smacznego