Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozdobiona delicjami ....... ale nie koniecznie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem i układamy warstwę herbatników. Masło, serki i cukier wkładamy do rondelka i zagotujemy stale mieszając na średnim gazie aby się nie przypaliły.
W miseczce rozpuszczamy dwa budynie w mleku zwykłym i dodajemy żółtka. Następnie wlewamy do gotującej masy serowo - cukrowo - serkowej, energicznie mieszając aż powstanie gęsty budyń ( bez grudek )
Połowę gorącej masy wylewamy na herbatniki, przykrywamy warstwą ciastek i wykładamy resztę masy i na nią układamy ciastka.
Dekorujemy polewą czekoladową ( patrz moje inne przepisy ) lub gotujemy galaretkę - na pół litra wody - 3 galaretki. Można ułożyć także delicje ale nie koniecznie. Galaretkę wylewamy na ciasto lekko stężałą. Ja niestety wlałam za szybko i trochę mi ciasto nasiąkło. Smacznego