Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stefanka kokosowa na krakersach
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2703
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 179
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2703
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 179
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
z 1/2 litra odlać szklankę mleko zmiksować z: 2 żółtkami 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
resztę mleka zagotować, dodać: cukier cukier waniliowy oraz wcześniej rozmieszane mleko zagotować i pozostawić do ostudzenia.
jak masa ostygnie zmiksować z masłem dodać 3/4 wiórek kokosowych resztę wiórek pozostawić
na blachę wyłożyć krakersy przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ponownie przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ostatnia cześć masy następnie obsypać pozostawionymi wiórkami ciasto umieścić w lodówce.