Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla winogronowa z twarogiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 188
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 188
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Składniki
Ciasto francuskie ostrożnie rozwiń, ułóż na deseczce. Pozostaw tak w pokojowej temperaturze przez około 30 minut, aby płaty ciasta rozmarzły.
Twaróg utrzyj na gładką masę z jajkami, proszkiem budyniowym, skórką z cytryny, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Winogrona umyj, dobrze osusz, oderwij od gałązek.
Ciasto cienko rozwałkuj. Potnij na 6 płatów. Na połowie każdego placka rozsmaruj porcję masy serowej. Rozłóż ciemne oraz jasne winogrona. Przykryj drugą częścią placka. Zlep brzegi.
Strudelki przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 40 minut. Wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudem z cukrem waniliowym.Źródło: Tina