Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla winogronowa z twarogiem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 616
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 844
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 616
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 844
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Składniki
Ciasto francuskie ostrożnie rozwiń, ułóż na deseczce. Pozostaw tak w pokojowej temperaturze przez około 30 minut, aby płaty ciasta rozmarzły.
Twaróg utrzyj na gładką masę z jajkami, proszkiem budyniowym, skórką z cytryny, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Winogrona umyj, dobrze osusz, oderwij od gałązek.
Ciasto cienko rozwałkuj. Potnij na 6 płatów. Na połowie każdego placka rozsmaruj porcję masy serowej. Rozłóż ciemne oraz jasne winogrona. Przykryj drugą częścią placka. Zlep brzegi.
Strudelki przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 40 minut. Wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudem z cukrem waniliowym.Źródło: Tina