Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z bakaliami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i soli. Odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy masło, jedno jajko i mąkę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i bardzo cienko rozwałkowujemy na prostokąt.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Wykładamy na ciasto, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy rozdrobnionymi bakaliami. Krótsze boki ciasta zakładamy do środka, ciasto zwijamy w rulon.
Struclę układamy złączeniami do dołu na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy drugim jajkiem rozmieszanym z łyżką mleka. Na 40-45 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 175-180oC. Zrumienione ciasto wyjmujemy, studzimy i dekorujemy.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 476 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 56 gŹródło: Rewia