Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z czereśniami i rodzynkami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 849
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 483
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 849
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 483
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Drożdże wymieszaj ze śmietaną, łyżeczką maki i cukru. Odstaw je do wyrośnięcia. Do przesianej mąki dodaj żółtka, posiekane masło, cukier, aromat, sól i drożdże ze śmietaną. Zagnieć. Ciasto włóż do miski, przykryj czystą ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Czereśnie wydryluj, wymieszaj z rodzynkami. Ciasto rozwałkuj, wyłóż owoce, zwiń w rulon, końce podwiń pod spód, ułóż łączeniem do dołu, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Wierzch posmaruj białkiem, piecz w 180°C przez 40 minut.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień