Do góry

Desery Przepis na:

Strucla z jabłkami

Strucla z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 3711

Pyszna i błyskawiczna strucla :)

Składniki

  • Rolka ciasta francuskiego
  • 4 duże jabłka
  • 3 łyżki rodzynek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka syropu pomarańczowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i wlać syrop pomarańczowy. Lekko podprażyć pod przykryciem, nie mieszając.
    Ciasto rozwinąć, jedną część pokroić pośrodku nożem. Wysypać uprażone jabłka. Przykryć pociętą częścią ciasta.
    Piec 20 minut w 170*

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń