Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z jabłkami i rodzynkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajka, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 15 minut. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj bułkę tartą, smaż chwilę i wystudź. Rodzynki odsącz i osusz.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Wymieszaj z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Ciasto rozwałkuj cienko na papierze do pieczenia, posmaruj bułką tartą, wyłóż jabłka. Zwiń w rulon, posmaruj łyżką rozpuszczonego masła, piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień