Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z jabłkami i rodzynkami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 918
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 828
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 477
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 918
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 828
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 477
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajka, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 15 minut. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj bułkę tartą, smaż chwilę i wystudź. Rodzynki odsącz i osusz.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Wymieszaj z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Ciasto rozwałkuj cienko na papierze do pieczenia, posmaruj bułką tartą, wyłóż jabłka. Zwiń w rulon, posmaruj łyżką rozpuszczonego masła, piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień