Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z jagodami i czekoladą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrami i octem. Ubij białka, dodaj z mąką do żółtek. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w temp. 180°C.
Gorące ciasto przełóż na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, zwiń w rulon i odstaw do wystudzenia (aby nabrało kształtu rulonu). Posmaruj kremem.
CZAS: około 30 minut (bez czasu pieczenia)Źródło: Dobry Tydzień