Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita strucla z serem. Idealna do szklanki zimnego mleka lub ciepłej herbatki. Polecam wypróbowanie przepisu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę. Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm). Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon. To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu. Wykładamy rulony do blaszek. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)