Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel makowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Masło stop, ostudź. Mleko podgrzej, dodaj drożdże, po łyżce cukru i mąki. Odstaw na 15 min. Dodaj resztę składników, wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: mak gotuj w mleku 3-4 min. Ostudź, zmiel. Dodaj pokrojone jabłka, rodzynki i cukier, podduś. Ostudź. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, rozsmaruj nadzienie. Zwiń.
Strucle posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie