Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel makowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Masło stop, ostudź. Mleko podgrzej, dodaj drożdże, po łyżce cukru i mąki. Odstaw na 15 min. Dodaj resztę składników, wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: mak gotuj w mleku 3-4 min. Ostudź, zmiel. Dodaj pokrojone jabłka, rodzynki i cukier, podduś. Ostudź. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, rozsmaruj nadzienie. Zwiń.
Strucle posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie