Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z serem i rodzynkami"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5729
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5729
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Składniki
Przygotuj ciasto: masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 2 łyżki stopionego masła, żółtka i ok. 1/4 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 20 –30 minut.
Rodzynki skrop likierem, odstaw. 10 dag masła stop. Utrzyj twaróg, cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny. Domieszaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Ciasto cienko rozwałkuj.
Posmaruj je stopionym masłem, posyp bułką tartą i rozsmaruj nadzienie serowe. Zwiń, przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Piecz ok. 35 min w 225 st. Strudel wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina