Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet kawowo-czekoladowy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 398
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 398
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Wanilię rozetnij, zeskrob rdzeń. Do żółtek dodaj cukier i wanilię, utrzyj. Wsyp mąkę z cynamonem i kakao, wymieszaj. Zagotuj mleko z kawą. Wlewaj cienkim strumieniem do?masy żółtkowej. Przełóż do garnka. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje.
Żaroodporne foremki posmaruj grubo masłem. Schłodzone białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Pianę delikatnie wymieszaj z lekko przestudzoną masą kakaowo-kawową.
Foremki napełnij do połowy wysokości przygotowaną masą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. i piecz ok. 25 minut. Wyjmij, natnij wierzch każdego sufletu. Umieść pokrojone truskawki.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety