Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka to po prostu ideał – są doskonale kruche, świetnie smakują, są proste w przygotowaniu, szybkie i mają minimalną ilość składników :)
Wszystkie składniki na ciastka zagniatam w kulkę. Ciasto wkładam do lodówki na pół godziny.
Następnie rozgniatam ciasto lub rozwałkowuję na grubość ok. 1 cm i wykrawam dowolne kształty.
Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypuję każde niewielką ilością orzechów i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut, aż się zarumienią.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i maczam wystygnięte ciastka do połowy od wierzchniej strony.
Kiedy czekolada zastygnie, ciastka są gotowe do jedzenia. Smacznego
:)
Sernik gotowany na herbatnikach, z masą serową z dodatkiem mielonych orzechów...
Odsłon: 317
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1818
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 153
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 231
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4369
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1818
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 153
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 231
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4369
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka zagniatam w kulkę. Ciasto wkładam do lodówki na pół godziny. Następnie rozgniatam ciasto lub rozwałkowuję na grubość ok. 1 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypuję każde niewielką ilością orzechów i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut, aż się zarumienią. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i maczam wystygnięte ciastka do połowy od wierzchniej strony. Kiedy czekolada zastygnie, ciastka są gotowe do jedzenia. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik jagodowy
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Desery
EKSPRESOWE ROGALIKI Z 4 SKŁADNIKÓW
Desery
Mus truskawkowy
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy z dwoma warstwami jest jednym z najbardziej orzeźwiających i...
Odsłon: 1420
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki...
Odsłon: 143