Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Surówka colesław"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Kapustę umyj, drobno poszatkuj i posyp niewielką ilością soli. Zostaw na kilka minut, do czasu, aż warzywo zmięknie.
Marchewkę i seler obierz ze skóry, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Dorzuć do miski z kapustą.
Polej sokiem z cytryny, posyp odrobiną cukru i posiekanymi listkami melisy. Dodaj uprażone na suchej patelni pestki dyni i słonecznika.
Majonez połącz z chrzanem, dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatkę wymieszaj z sosem. Udekoruj paskami marchewki i listkami mięty.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV