Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Surówka colesław"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Kapustę umyj, drobno poszatkuj i posyp niewielką ilością soli. Zostaw na kilka minut, do czasu, aż warzywo zmięknie.
Marchewkę i seler obierz ze skóry, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Dorzuć do miski z kapustą.
Polej sokiem z cytryny, posyp odrobiną cukru i posiekanymi listkami melisy. Dodaj uprażone na suchej patelni pestki dyni i słonecznika.
Majonez połącz z chrzanem, dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatkę wymieszaj z sosem. Udekoruj paskami marchewki i listkami mięty.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV