Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo beta-karotenu i witaminy A. Pyszna surówka z marchewki i jabłka uwielbiana przez dzieci i dorosłych.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 832
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 832
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Składniki
Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, studzimy. Jabłka i marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dolewamy miód, oliwę i mieszamy. Oliwa niezbędna dla przyswojenia witaminy A. Na dno 2-3 pucharków wysypujemy niewielką część prażonych pestek słonecznika. Potem pucharki napełniamy surówką i posypujemy pozostałą sporą ilością pestek. Podajemy od razu. Od lat pyszna i zdrowa surówka.