Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sushi z bakłażana"
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 232
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 525
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 232
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 525
Składniki
Bakłażana pokrój wzdłuż w 1,5- centymetrowe plastry. Posól, odstaw na 10 minut, następnie opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Płaty dorsza ugotuj na parze. Bakłażana skrop oliwą i usmaż na złoty kolor.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w cienkie słupki i zeszklij na maśle. Dodaj ocet balsamiczny. Szczypiorek zblanszuj. Rozłóż ok. łyżki farszu na każdym plastrze bakłażana, dodaj kawałki dorsza i zwiń je w ruloniki. Zwiąż je zblanszowanym szczypiorkiem.Źródło: Show