Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znany nam ryz na mleku w wersji po turecku (przepis z serbskiej strony coolinarika.com)
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 451
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7840
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 451
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7840
Składniki
Wlac 3 szklanki wody do garnka, zagotowac. Wsypac ryz, gotowac na wolnym ogniu. Kiedy ryz bedzie prawie miekki, dodac mleko, wsypac cukry i zagotowac- gotowac ok 5 minut. Proszek budyniowy rozrobic w 100 ml mleka, wlac do ryzu, gotowac ok 2 min. Gotowy ryz rozlac do salaterek, jesc na cieplo lub po wystygnieciu.
Wg uznania do ryzu mozna dodac rodzynki, cynamon lub czekolade ( ok 3 kostki na 1 salaterke). Smacznego ;-)