Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znany nam ryz na mleku w wersji po turecku (przepis z serbskiej strony coolinarika.com)
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 317
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52542
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 317
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52542
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Składniki
Wlac 3 szklanki wody do garnka, zagotowac. Wsypac ryz, gotowac na wolnym ogniu. Kiedy ryz bedzie prawie miekki, dodac mleko, wsypac cukry i zagotowac- gotowac ok 5 minut. Proszek budyniowy rozrobic w 100 ml mleka, wlac do ryzu, gotowac ok 2 min. Gotowy ryz rozlac do salaterek, jesc na cieplo lub po wystygnieciu.
Wg uznania do ryzu mozna dodac rodzynki, cynamon lub czekolade ( ok 3 kostki na 1 salaterke). Smacznego ;-)