Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znany nam ryz na mleku w wersji po turecku (przepis z serbskiej strony coolinarika.com)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Wlac 3 szklanki wody do garnka, zagotowac. Wsypac ryz, gotowac na wolnym ogniu. Kiedy ryz bedzie prawie miekki, dodac mleko, wsypac cukry i zagotowac- gotowac ok 5 minut. Proszek budyniowy rozrobic w 100 ml mleka, wlac do ryzu, gotowac ok 2 min. Gotowy ryz rozlac do salaterek, jesc na cieplo lub po wystygnieciu.
Wg uznania do ryzu mozna dodac rodzynki, cynamon lub czekolade ( ok 3 kostki na 1 salaterke). Smacznego ;-)