Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znany nam ryz na mleku w wersji po turecku (przepis z serbskiej strony coolinarika.com)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Składniki
Wlac 3 szklanki wody do garnka, zagotowac. Wsypac ryz, gotowac na wolnym ogniu. Kiedy ryz bedzie prawie miekki, dodac mleko, wsypac cukry i zagotowac- gotowac ok 5 minut. Proszek budyniowy rozrobic w 100 ml mleka, wlac do ryzu, gotowac ok 2 min. Gotowy ryz rozlac do salaterek, jesc na cieplo lub po wystygnieciu.
Wg uznania do ryzu mozna dodac rodzynki, cynamon lub czekolade ( ok 3 kostki na 1 salaterke). Smacznego ;-)