Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczna sałatka warstwowa"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 148
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 148
Składniki
Sałaty opłucz, osusz. Wymieszaj z sosem włoskim (przygotuj go wg przepisu na opakowaniu). Ułóż na dnie szklanej miski. Posyp startym serem. Oliwki osącz, pokrój w krążki, obrane pieczarki w plasterki. Rozsyp na serze, oprósz solą i pieprzem.
Kolejne warstwy to pokrojona w krążki czerwona cebula, kiełki, obrana i pokrojona w paseczki lub starta na tarce o dużych oczkach marchewka i osączony groszek. Na warstwie gro szku rozsmaruj kilka łyżek majonezu. Oprósz go solą i pieprzem, udekoruj paskami wędliny.
Czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety