Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione nasze ciasteczka. Odkąd dostałam przepis od znajomej, piekę je na każde święta.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy,zmiksować.Przesiać mąkę, dosypać migdały i zagnieść. Potem zagnieść.Zrobić gruby wałek i podzielić na cztery części.
Z każdej części zrobić też wałek, pokroić na 4,każdą znowu na 4, tj. 16 plasterków.Całość znowu przekroić na dwie części, tj. 32 kawałeczki. Zrobić z nich kulki, potem wałeczki, lekko cieńsze na końcach, jak księżyce.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 175 * C. ok. 15 min. Sprawdzać czy rogi ciasteczek już są brązowe, to znaczy że są już gotowe.
Na koniec oprószyć cukrem pudrem.
Można nie oprószać cukrem pudrem.