Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda a robi się go ekspresowo i przyjemnie Polecam gorąco :)
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski-wszystko miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i dajemy do niej ciasto.
Pieczemy około 40 min w temp `170-180 stopni do suchego patyczka.
Piernik wyciągamy z blaszki i studzimy.
Następnie przecinamy na 3 spody i przekładamy je powidłami.
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną-mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polewą polewamy cały piernik i możemy go ozdobić cukrowymi dodatkami.
Przechowujemy go w lodówce lub pojemniku na ciasto. Piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda.
Polecam gorąco :)
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 677
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 144
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1709
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 197
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 400
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 677
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 144
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1709
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 197
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 400
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski-wszystko miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i dajemy do niej ciasto.
Pieczemy około 40 min w temp `170-180 stopni do suchego patyczka. Piernik wyciągamy z blaszki i studzimy.
Następnie przecinamy na 3 spody i przekładamy je powidłami.
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną-mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polewą polewamy cały piernik i możemy go ozdobić cukrowymi dodatkami. Przechowujemy go w lodówce lub pojemniku na ciasto. Piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda. Polecam gorąco :)
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 53
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 39