Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świąteczny wielkanocny stół.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2005
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12963
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 256
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2005
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12963
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 256
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość dwóch keksówek o wymiarach 12x20 ciasto posyp kakao . Na czas przygotowania sera wstaw do lodówki. Ciasto możesz również upiec w standardowej blaszce .
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem, odsącz na sicie. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone wystudzone masło ,ser, budyń , rodzynki i sok z cytryny. Na koniec dodaj pianę ubitą ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj i rozleje do keksówek. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami.