Do góry

Desery Przepis na:

Sypana Szarlotka

Sypana Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6351

Dodano:

Odsłon: 618

Ciasto które zrobisz w kilka minut. Gdy się piecze, parzysz kawę ponieważ ciasto można jeść zaraz po wyjęciu z pieca. Jest pyszne na ciepło i na zimno.

Składniki

  • 1 szklanka maki pszennej
  • 2 szklanki kaszy manny
  • litrowy słoik jabłek
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru, jeżeli jabłka są słodkie można pominąć
  • 1 łyżeczka mielonych goździków
  • 170 g. masła
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do miski, dodać kaszę mannę oraz cukier. Wymieszać.
    Masło umieścić w zamrażarce.
    Suche składniki podzielić na trzy części.
    Do jabłek dodać mielony goździk.
    Na spód naczynia do pieczenia wsypać jedną część suchych składników. Na nie pół słoika jabłek. Ponownie sucha część składników i druga połowa słoika jabłek. Kończymy suchymi składnikami. Na nie należy zetrzeć masło.

    Piec 170*- 60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń