Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szampańskie tęczowe serduszka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej po 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wystudź.
Śmietanę ubij, rozdziel na 3 porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szkl. szampana. Połącz z porcją śmietany. Rozlej do foremek w kształcie serduszek. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szkl. szampana i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Schłodź.
Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i szampana przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastudzoną czerwoną masę. Schłodź.
Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść wg przepisu. Wylej na wierzch torcików. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina