Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szampańskie tęczowe serduszka"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4491
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 746
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4491
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 746
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej po 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wystudź.
Śmietanę ubij, rozdziel na 3 porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szkl. szampana. Połącz z porcją śmietany. Rozlej do foremek w kształcie serduszek. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szkl. szampana i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Schłodź.
Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i szampana przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastudzoną czerwoną masę. Schłodź.
Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść wg przepisu. Wylej na wierzch torcików. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina