Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka smakuje dobrze o każdej porze roku!
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 282
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3883
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 367
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29361
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 282
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3883
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 367
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29361
Składniki
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto włóż na poł godz do lodówki lub zamrażarki .Podziel ciasto na 2 równe części. Jedną część rozgnieć na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Przygotuj mus jabłkowy
Do miski przełóż jabłka dodaj cynamon cukier waniliowy (2 łyżki bułki tartej) wymieszaj i dodaj na ciasto. Drugą polowe ciasta zetrzyj na tartce lub odrywaj małe kawałki. Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec 50-60 min