Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka smakuje dobrze o każdej porze roku!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13144
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2507
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3660
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4585
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13144
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2507
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3660
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4585
Składniki
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto włóż na poł godz do lodówki lub zamrażarki .Podziel ciasto na 2 równe części. Jedną część rozgnieć na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Przygotuj mus jabłkowy
Do miski przełóż jabłka dodaj cynamon cukier waniliowy (2 łyżki bułki tartej) wymieszaj i dodaj na ciasto. Drugą polowe ciasta zetrzyj na tartce lub odrywaj małe kawałki. Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec 50-60 min