Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche, zawinąć w folię i schować do lodówki na około 30 minut.
Podczas chłodzenia ciasta można zrobić nadzienie jabłkowe. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć trochę soku jeśli jest go bardzo dużo. Wsypać cynamon i cukier. Wymieszać.
Ciasto po wyjęciu z lodówki podzielić na dwie części ( jedną wieksza, a drugą mniejszą) rozwałkować większą część i ułożyć na dużej blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Można również Większą część ciasta pokroić na mniejsze kawałki, poukładać w blaszce i rękami rozciągnąć na papierze do pieczenia. Wyłożyć jabłka. Drugą część ciasta można rozwałkować i wyłożyć na jabłkach lub powycinać różne kształty i poukładać na wierzchu.
Piec około 50-60 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Uwielbiam podawać jeszcze ciepłą z lodami.
Smacznego!