Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo pisać... Pani Bożena zapodała niesamowity przepis na szarlotkę. Ja, koneser owego ciasta postanowiłem upiec. Prosto, a jak pysznie! Spróbujcie sami Arek Gie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4480
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4480
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Ciasto: Składniki siekamy nożem. Ciasto zagniatamy i dzielimy na pół. Pierwszą połowę rozwałkowujemy, umieszczamy na wysmarowanej masłem, blaszce (20x20). Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 15minut w temperaturze 180°C. Drugą część zawijamy w folię spożywczą i schładzamy. Masa: Jabłka obieramy, kroimy na większe kawałki. Umieszczamy w garnku, dolewamy wodę, dodajemy cynamon i cukier, prażymy na dużym ogniu (15-20 minut). W międzyczasie wsypujemy dwie galaretki cytrynowe, dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód. Przykrywamy drugą warstwą rozwałkowanego ciasta. Całość pieczemy 50-55 minut w temperaturze 175°C. Studzimy i dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem.