Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Zagnieść cisto i włożyć na 30 min. do lodówki. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. ciasto rozwałkować na na grubość ok. 1 cm. 2/3 ciasta wyłożyć dno formy, przykryć jabłkami. Resztę ciasta zetrzeć na "kruszonkę" i posypać równomiernie jabłka. Piec 40 min. w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu ciasta, posypać je cukrem pudrem.