Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415167
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415167
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2484
Składniki
Zagnieść cisto i włożyć na 30 min. do lodówki. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. ciasto rozwałkować na na grubość ok. 1 cm. 2/3 ciasta wyłożyć dno formy, przykryć jabłkami. Resztę ciasta zetrzeć na "kruszonkę" i posypać równomiernie jabłka. Piec 40 min. w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu ciasta, posypać je cukrem pudrem.