Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8397
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2121
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1537
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8397
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2121
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1537
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.
Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .