Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19524
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1725
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19524
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1725
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.
Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .