Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.
Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .