Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka tak się zwie ponieważ przepis na nią dostałam dawno, dawno temu od chrzestnej cioci Leni. Ja do piany z białek dla koloru dodałam kisiel wiśniowy, ale nie jest to konieczne.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Z mąki, żółtek, proszku do pieczenia, połowy szklanki cukru i masła zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Jedną częścią wyłożyć blaszkę do pieczenia 25x25cm a pozostałe dwie wstawić do lodówki.
Ubić pianę z białek dodając pozostałą część cukru i kisiel wiśniowy.
Cienko pokrojone lub starte na tarce jabłka wyłożyć na ciasto; na to zetrzeć drugą część ciasta. Wyłożyć pianę z białek, i na to zetrzeć trzecią część ciasta. Piec ok 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 170st.