Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 19
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 27
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 116
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 19
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 27
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 116
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę . Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń . Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ). Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół). Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .