Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka inaczej

Szarlotka inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 19620

Prosty przepis , dla każdego.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka inaczej

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę .
    Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń .
    Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ).
    Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
    Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół).
    Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń