Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na formę 24×24
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z podanych składników, zawiń w folię i schowaj do lodówki do schłodzenia. W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dodaj do jabłek cynamon, mąkę ziemniaczaną i cukier - dokładnie wymieszaj. Przygotuj kruszonkę - masło rozetrzyj w palcach z cukrem i mąką tworząc sypką masę. Formę o wielkości około 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep kruchym ciastem. Na niego wyłóż jabłka, wyrównaj. Posyp całe ciasto kruszonką. Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut. Po upieczeniu lekko ostudź.