Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na formę 24×24
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z podanych składników, zawiń w folię i schowaj do lodówki do schłodzenia. W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dodaj do jabłek cynamon, mąkę ziemniaczaną i cukier - dokładnie wymieszaj. Przygotuj kruszonkę - masło rozetrzyj w palcach z cukrem i mąką tworząc sypką masę. Formę o wielkości około 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep kruchym ciastem. Na niego wyłóż jabłka, wyrównaj. Posyp całe ciasto kruszonką. Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut. Po upieczeniu lekko ostudź.