Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 242
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 242
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
Masło utrzeć z cukrami.
Następnie dodać jajka i nadal ucierać.
Mąkę zmieszać z drobnymi płatkami i z proszkiem do pieczenia.
Ucierając dodawać po łyżce sypkich produktów do masy.
Wlać rum, wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.
Na cieście położyć starte jabłka.
Posypać płatkami górskimi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.
Włożyć szarlotkę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 35 minut. Dodatkiem do placka mogą być lody waniliowe lub bita śmietana.