Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka serowa

Szarlotka serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 2543

Bardzo smaczna

Składniki

  • Mąka pszenna, 1i1/4 szklanki
  • cukier, 1 i 1/2 szklanki
  • masło, 100g
  • żółtka, 2
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • MASA SEROWA:
  • biały półtłusty ser, 1/2kg
  • jabłka, 700g
  • jajka, 2
  • rodzynki, 1łyżeczka
  • mąka ziemniaczana, 1łyżeczka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka serowa

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na godzinę.Masa serowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać połową cukru,poddusić 15 min., a następnie ostudzić.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,połączyć z trzykrotnie zmielonym serem,utrzeć,białka ubić i sera,dodać do sera, wymieszać,jabłka połączyć z serem,dodać sparzone rodzynki i mąkę ziemniaczaną. W wyłożonej pergaminem tortownicy ułożyć ciasto kruche i i masę, piec w temp.200 stopni przez około 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Carrolyn 24 maja 2011 przepis wygląda bardzo apetycznie :). Aż zrobię w przyszłym tygodniu :). Napisz mi proszę jeszcze tylko czy pieczesz w większej czy mniejszej tortownicy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń