Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49644
Dodano: 04.01.2020
Odsłon: 2345
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki suche, czyli mąkę, kaszę mannę i cukier wsypać do miski, wymieszać i podzielić na trzy, w miarę równe części.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem. Na spód tortownicy wsypać pierwsza część mieszanki cukru, maki i kaszy manny. Następnie wyłożyć połowę utartych
jabłek, kolejna część składników suchych, ponownie jabłka i ostatnia część mieszanki. Na wierzch, na tarce o grubych oczkach, zetrzeć masło. Całość oprószyć cynamonem.
Tak przygotowane ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Ciasto wyśmienicie smakuje na ciepło. Polecam podać je z gałką ulubionych lodów.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 06 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Wyglada oblednie! Odpowiedzi: 3 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna,szybka i aromatyczna.Mniam! :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz