Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niezwykle szybkie i proste ciasto bez wyrabiania.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Dodajemy cukier i cynamon.
Mąkę , kaszę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy razem.Jabłka odciskami lekko.Blaszkę o wymiarach 24x24 posmaruj masłem i wsyp pół mąki wymieszanej z pozostałymi składnikami na to wyłóż jabłka i posyp reszta mąki z cukrem , kaszą i proszkiem.Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach masło .Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180st.