Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana czyli szarlotka dla leniwych :-) Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Składa się z jabłek, sypkich składników i wiórek masła pokrywających wierzch. Ciasto pięknie się prezentuje i smakuje, gorąco polecam!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Składniki
Wykonanie: Szklanka = 250 ml Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukry, cynamon i dobrze wymieszać. Jabłka podzielić na dwie równe części.
Wszystkie sypkie składniki połączyć z proszkiem do pieczenia i podzielić na trzy równe części. Dno blaszki o wymiarach 35 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Papier i boki blaszki wysmarować masłem. Wsypać jedną cześć sypkich składników. Rozłożyć połowę jabłek, przykryć drugą częścią sypkich składników. Wyłożyć drugą połowę jabłek i rozłożyć resztę sypkich składników. Na wierzch wyłożyć równomiernie wiórki zimnego masła. Masłem przykryć całą powierzchnię ciasta.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 180 stopni C w funkcji góra - dół. Wierzch ciasta powinien się ładnie zrumienić. Smacznego!