Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w "pasy" to tak naprawdę jabłecznik, który jest warstwowy. Składa się z trzech warstw ciasta kruchego, który jest przełożony masą jabłkową. Całość jest upieczona. Moim zdaniem jest to wypiek doskonały zarówno na święta, jak i spotkania rodzinne. Szarlotka doskonale komponuje się z lodami.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 31
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1222
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6177
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 31
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1222
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6177
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy ciasto przez 3 godziny. Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy każdą część oddzielnie. Masa jabłkowa: Jabłka kroimy na kwadraty. Dusimy z cukrem i odrobiną wody. Do rozduszonych jabłek dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Studzimy. Kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pierwszą cześć ciasta układamy na dnie formy. Smarujemy 1/2 musu jabłkowego. Na musie układamy drugą część ciasta. Na ciasto układamy 1/2 musu jabłkowego. Na musie układamy ostatnią część ciasta. Całość pieczemy przez 70 minut w 170 stopniach. Dowolnie dekorujemy.