Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z bezą Kokosowa

Szarlotka z bezą Kokosowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z bezą Kokosowa"

Składniki

  • 22 dag mąki
  • 8 dag wiórków kokoso wych
  • 14 dag zimnego masła lub margaryny
  • 7 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli. 1
  • 5 kg jabłek
  • 4 łyżki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka cynamonu. Beza: 3 białka
  • szczypta soli
  • 13 dag cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka z bezą Kokosowa

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Obrane jabłka pokrój w plasterki, posyp cukrem i cynamonem. Ciastem wyłóż formę (aby powstał wyższy brzeg). Nakłuj, wyłóż jabłka.

  2. Piecz 60 min w temp. 180°C. Ubij białka z solą i cukrem. Wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze 5-6 minut.

  3. Porcje 12. 80 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 350 kcal.

  4. Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń