Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z nietypowym kruchym ciastem z kokosem. Szarlotka z bezą i kruszonką, wyszła pyszna.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kokos i zmiksować razem na żwirek. 1/3 ciasta odsypać na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42) Dobrze jest posypać, bułką tartą.
nadzienie-Na cieście ułożyć jabłka pokrojone w cząstki.
Posypać cukrem waniliowym z cynamonem.
beza-Ubić pianę ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie wmieszać przesiany kisiel. Wyłożyć na owocach.
Na ubitej pianie rozsypać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 *C. Piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia przykryć papierem. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.