Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspaniale i są soczyste. Najlepsza szarlotka jak u babci, kruche ciasto, kruszonka i soczyste orzeźwiające jabłka . Wyśmienite połączenie i rewelacyjny smak domowej szarlotki. Nie da się poprzestać na jednym kawałku.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier odstaw żeby puściły sok.
Mąkę przesiej na stolnicę razem z proszkiem i cukrem pudrem dodaj margarynę, żółtka, jajko i śmietanę.Zagnieść ciasto .
Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj wyłóż na blachę ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st. Jabłka odciśnij z nadmiaru soku, dodaj cynamon i przyprawę do szarlotki dokładnie wymieszaj, wyłóż na podpieczone ciasto, wierzch posyp kruszonką. Szarlotkę piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Szarlotkę możesz również podawać na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Smacznego.