Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na rewelacyjną szarlotkę według starego rodzinnego przepisu-zawsze się udaje
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1138
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1138
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Składniki
Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i zarabiamy ciasto, nie wyrabiamy długo, tylko do połączenia składników.Dzielimy na dwie części 2/3 1/3
Mniejszą część dajemy do zamrażarki. Większą wałkujemy i wykładamy nią blaszkę. Ciasto smarujemy powidłami.
Starte na grubych oczkach jabłka dajemy do garnka dodajemy wszystkie składniki oprócz galaretki i prażymy około 10 minut. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia.
Jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i budyń, miksujemy na gładką masę. Piankę wykładamy na jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta.
Szarlotkę pieczemy około 40 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)