Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej Przyjaciółki- Sąsiadki. Trochę go zmodyfikowałam, żeby ciasto było mniej kaloryczne ;). Ten deser zawsze budzi we mnie miłe wspomnienia.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2584
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2584
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy kruszonkę.
Ciasto dzielimy na pół. Jedną cześć wykładamy do formy i układamy na niej połówki śliwek. Śliwki posypujemy 3 łyżkami bułki tartej. Następnie na śliwki wykładamy przecier jabłkowy wymieszany z pozostałą częścią bułki tartej. Na owoce wysypujemy resztę ciasta- kruszonki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach C.