Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z ryżem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 379
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 379
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wsyp do miski razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbij jajka, wlej mleko oraz łyżkę oleju i całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masę odstaw na pół godziny, po czym usmaż naleśniki na pozostałym tłuszczu.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie (powinien być lekko rozgotowany). Umyte wcześniej papryki pokrój w słupki, a bazylię posiekaj.
Rozsmaruj na naleśnikach ryż, a na środku połóż pozostałe . Całość posyp odrobiną soli oraz pieprzu i zwiń ciasno w ruloniki.
Pokrój je ostrym nożem na równe roladki, a następnie nadziej na długą wykałaczkę do szaszłyków.
Danie możesz podawać na zimno jako przystawkę, lub na gorąco, podgrzewając naleśniki w piekarniku. Doskonałym dodatkiem do szaszłyków będzie sos ziołowo-czosnkowy, przygotowany na bazie gęstego jogurtu naturalnego.
Sylwia ŁadygaŹródło: Super TV