Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Przygotowanie: 1. Posiekaj margarynę nożem. 2. Dodać żółtka, cukier, śmietanę, proszek do pieczenia, wanilinę, zmielić. 3. Podziel na dwie części, dodaj 2 łyżki na jedną. kakao. 4. Mąkę przesiać, oddzielnie wymieszać z ciastem białym i czekoladowym do uzyskania średniej konsystencji. 5. Lekko posyp mąką stół, wyłóż na niego ciasto i pokrój ciasteczka na różne kształty. 6. Ułóż ciasteczka na blasze pokrytej pergaminem. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec ciasteczka przez 15-20 minut. 8. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą, orzechami, mastyksem, kokosem